Ontdek de Achterhoek

 

Boodschappen

In Terborg vind je je dagelijkse boodschappen. Naast de plus is er een Lidl, Coop en het Kruidvat. Op vrijdag is er een kleine markt. Bakker Ebbers heeft goed brood. Probeer zeker ook hun rozijnenbrood en zandkoekjes. 

In Ulft en Doetinchem vind je de Jumbo en AH. Ulft heeft op zaterdagochtend een markt, en Doetinchem zaterdag de hele dag. 

 

Het water in of op

Beachclub en Kabel- waterskibaan Stroombroek

Als je zin hebt in een actieve dag dan kun je hier je hart ophalen. Waterskieën, suppen, wakeboarden en daarna door naar de beachclub 

Bij de watersportvereniging in Doetinchem kun je een bootje huren. 'N dag op de Oude IJssel varen, via Doetinchem naar Keppel, Doesburg en weer terug.

Wil je nog meer water vaar dan met de Iesselganger over de Ijssel, luier aan het strand van Stroombroek of ga daar een dagje vissen. Ook de Kempersplas is om de hoek. Hier kun je zwemmen in een aangelegde plas.

 

De paden op, de lanen in

Fietsen, mountainbiken, steps. Je huurt ze bij Magic…..

De Achterhoek is bij uitstek geschikt om te wandelen en fietsen. Er zijn vele routes, lang en kort en alles er tussenin. Montferland, Engebergen, 't Peeske. Klompepaden, kerkepaden, blotevoetenpaden en natuurlijk ook een deel van het Pieterpad. 

 

Iets verder weg

Het Klimbos van de Achterhoek vind je in Ruurlo. Een klein half uur met de auto, en zeker de moeite waard. Drie kwartier rijden in je bent in Arnhem. De stad van Kunst, Artez en kleine winkeltjes. Daarnaast natuurlijk Burgers Zoo, Het Openluchtmuseum, Sonsbeekpark. We raden het je allemaal aan.

 

Onze favoriete lokale tips

Het blotevoetenpad Engbergen in Ulft

Bubble voetbal bij ’t Lohr in Voorst

Kleiduifschieten in Aalten

Het klimbos in Ruurlo

 

 

Eten

t Schaftlokaal de Dru in Ulft (terras aan het water)

Bij Kobus in Zeddam (ook afhalen)

Paddy's in Doetinchem

Grand cafe de Bank in Doetinchem

 

 

Afhalen

Broods: broodjesbar en drive-through in Zeddam of Ulft.

Voor pizza en kebab ga je naar Holiday in Terborg. 

Voor patat en snack’s: Hollmann in Terborg of Tiemesen in Etten, en op drie km vind je de Mac.