Heb je een vraag aan of over minicamping Pollen en Mollen? 

Vind het antwoord op jouw vraag hieronder.

Staat het antwoord er toch niet tussen? Neem dan gerust via de contactpagina contact met ons op.

Wanneer kunnen we boeken?

Via het boekingssysteem kun je 24/7 boeken. Het seizoen 2023 staat online tot 16 september 2023.

Vanaf 23 december 2023 kun je boeken voor het seizoen 2024. 

Hoe kan ik boeken?

Boeken kan 24/7 via ons boekingssysteem. Via de receptie is alleen te boeken als je op de bonnefooi komt. Wij hebben een trekkersveldje en daar is voor 1 nacht meestal wel een plek. Een beetje inschikken wellicht, maar als je dat geen probleem vindt kun je het wel gokken om op de bonnefooi te komen. Op het trekkersveldje kun je goed tot maximaal twee personen overnachten in een tent niet groter dan formaat klein. Wij denken dan aan zo'n 5 m2, maar gaan niet moeilijk doen als je 6 m2 ruimte nodig hebt. 

O dear, ik heb geboekt en nu kan ik geen vrij krijgen. Wat nu?

Dat kan gebeuren. Zoals het kan gebeuren dat je een nieuwe liefde hebt gevonden en je nu natuurlijk samen wilt komen in plaats van solo. Geen probleem; een kampeerboeking kan gewijzigd in het betreffende seizoen, en natuurlijk alleen als er nog plek is. Wij geven geen voucher af. Kom je niet en heb je geen annuleringsverzekering afgesloten dan ben je het volledige bedrag van boeken verschuldigd. Bel ons even met je reserveringsnummer in de hand, of mail ons en we vinden samen een oplossing. Let op: de boomtent, de De Waard en de Bell-tenten zijn gewild. Vol is daar echt vol.

Kijk ook even bij onze annuleringsvoorwaarden.

Ik wil in termijnen betalen. Kan dat?

Ja, dat kan. Wij willen wel graag zeker weten dat je komt en zolang een boeking niet voor een deel betaald is, blijft dat onduidelijk voor ons en kunnen anderen de plek niet boeken. Je betaald 30% direct na het boeken en 70% betaal je uiterlijk 6 weken voor je verblijf. Boek je dus 6 weken voor je verblijf, dan betaal je direct 100% na het boeken. Zo weten wij dat je komt, en zo weet jij zeker dat dat wat je boekt voor jou is. 

Moet ik boeken?

Ja, als je verzekerd wil zijn van een kampeerplek of accommodatie, dan is boeken het devies. Wij houden per week twee kampeerplekken vrij op het trekkersveld voor mensen die graag op de bonnefooi rondtrekken of het Pieterpad lopen/fietsen. Bedenk wel dat vol ook echt vol is, en op ook echt op. 

Boeken via de receptie kan alleen voor de bonnefooiplekken.

Wij hebben geboekt en nu kunnen we toch niet komen. Wat nu?

Binnen 48 uur na je boeking kun je altijd annuleren zonder opgave van reden en zonder kosten.

Na 48 uur gaan onze annuleringsvoorwaarden in en kost annuleren geld. Denk voor je boekt aan een annuleringsverzekering voor als je plotseling je reis moet uitstellen of afbreken.

Ik heb een camper, daktent, eigen boomtent, vouwwagen of caravan.

Pollen en Mollen is een tentencamping. Van je schattige koepeltentje tot je giga grote opblaasbare reus. Van vouwwagens tot daktenten. Alle tenten zijn welkom. En graag maken we een uitzondering voor dat ene kleine schattige campertje die geen stroom nodig heeft. Sinds 2024 hebben we twee deels verharde camperplekken voor campertjes van maximaal zo rond de 6 meter. 

Helaas kunnen we op ons terrein geen caravans aan. Er is geen stroom, geen afstortplek en ook de grasmat is niet berekend op zware caravans.

Wat is er te doen voor kinderen?

Hou je van fikkie stoken? Tosti's bakken in het vuur? Speurtochten? Lekker lezen in je Duck of ander favoriet boek? Een spelletje schaak, Catan, quicks misschien? Bouwen met een flinke stapel bambox, lego of een middagje in de hottob? En tegelijkertijd niet al te veel drukte om je heen, veiligheid, weinig prikkels, ruimte en een rustige omgeving, geen animatieteams maar gewoon lekker je eigen gang gaan? Dan ben je bij ons aan het goeie adres. Voor alle andere kinderen (en ouders) is het beter om even verder te zoeken.

In de omgeving is er van alles te doen. Van een blotevoetenpad tot een klimbos, van een natuurstrandje tot een middag suppen. Mooie kastelen in de buurt, wandelroutes die ook leuk zijn voor de kinderen, doolhoven, en musea vind je allemaal in de omgeving.

Hoeveel plekken zijn er?

Pollen en Mollen biedt 15 plekken aan, waarvan er op vier plekken onze te huren tenten staan. Elf kampeerplekken van een ruime 100m2, de boomtent voor maximaal twee personen en een trekkersveld van een ruime 250m2. Wij houden twee plekken vrij op het trekkersveldje voor de mensen die op de bonnefooi willen komen. Let op: vol = vol. Als je zeker wilt zijn van een plek dan is boeken het devies. 

Mag mijn auto op het kampeerterrein?

Pollen en Mollen heeft een grote parkeerplaats, voor iedere geboekte plek is 1 parkeerplaats beschikbaar. Als je voor 4 personen geboekt hebt dan zijn er maximaal 2 parkeerplekken beschikbaar. Die is vlakbij. Voor in- en uitladen hebben we een tweetal karren klaarstaan. Het terrein zelf is auto en fiets vrij. 

Steeds vaker zien we dat mensen hun fiets graag bij de tent willen zetten. En dat snappen we best. In de maanden juli en augustus is het alleen zo druk, dat wij dan willen dat de fietsen op de parkeerplaats gaan in de daarvoor geplaatste fietsbeugels. Dat draagt bij aan de rust op het terrein. En ja, ook aan jou rust en ruimte.

Er mogen geen fietsen gestalt of geplaatst worden in de strechttent. Logisch lijkt ons. Het is geen fietsenstalling, wel een gezellige relaxplek. Staan ze er toch, dan gaan wij ze weg halen. We zeggen het maar even ;-)

Is er stroom?

In de receptie, het sanitair en in de stretchtent is elektriciteit. Bij de verhuurtenten zijn er draagbare powerbanks op zonen-energie. Dat betekent dat je je mobiel kan laden (snelchargers), tanden elektrisch kan poetsen als je wil, je haren droog kan föhnen als je eraan hebt gedacht om een föhn in te pakken en ook je koelelementen in de vriezer van de receptie kan leggen. Als de camping vol staat kan het heel druk zijn bij de snelladers. Wij hebben een aantal opgeladen powerbanks die je mag lenen. Je eigen powerbank mee kan natuurlijk ook, of zorg dat je kan laden in je auto. Let op: Je kan een elektrische fiets niet laden bij ons. Dat vinden we jammer, maar elektriciteit aanleggen per plek is een kostbare zaak. Hopelijk kunnen we je dat in de toekomst bieden.

Is er een laadpaal?

Wij hebben vooralsnog 1 laadpaal. Daar mag je in noodgevallen gebruik van maken. Het plan is om in de toekomst meerdere laadpalen te plaatsen. Op 3 km van Pollen&Mollen is een hypercharger.

Is er geluidsoverlast?

Onze ongeschreven regel is dat het door de week na 22.00 uur rustig en stil is en in de weekenden na 23.00. Soms is er natuurlijk een gezamenlijk kampvuur, klinkt er wellicht gitaarmuziek of poëzie en zal het wat later worden omdat het zo fijn kan zijn om wat mee te zingen of dansen onder de sterrenhemel. Laten we gewoon n beetje rekening met elkaar houden, dan komt het allemaal goed.

Welke activiteiten organiseren jullie?

Wij organiseren zo min mogelijk activiteiten, maar omdat een poëzie-avond, een wedstrijdje Molky of schaak, een ochtend wolvilten of een gezamenlijke maaltijd zo fijn is, regelen we dat uiterst random zo af en toe wel. Verwacht in elk geval geen kinderanimatie, een activiteitenkalender, oppasmogelijkheden of disco al dan niet silent. 

Mogen viervoeters mee?

Huisdieren - hoe dol we ook op ze zijn - zijn niet toegestaan. In de buurt zijn diverse fijne kennels waar ze jouw viervoeter graag vertroetelen en verzorgen terwijl jij geniet van een vakantie. Goed om te weten dat er vier katten rondlopen die kampeergasten gedogen, want er is een kans op 'n snack, een knuffel of nog beter: een fijne slaapplek. Trap er niet in. Bij aankomst is er voor iedere kampeerplek een plantenspuit beschikbaar voor wie wil om de dikkerds uit je tent te houden. En ja, dat klinkt wellicht zielig, maar wij zorgen goed voor Bricker, Tom, Tip-tip en Grutjes. Echt. Beloofd.

Mag ik vuur maken bij de tent?

Zeker, dat mag. In een vuurschaal en met droog, schoon hout. Als er een vuurverbod is, houden wij ons daar aan, en hopen we dat je voor het slapen het vuur dooft. Je kunt een vuurschaal huren inclusief hout bij aankomst of bijboeken. Er is een maximum van vier plekken per dag voor een vuurschaal. Dit om overlast te voorkomen.

Wij hebben een vuurplaats voor gezamenlijke gezelligheid en waar je de kosten van het inmiddels fors gestegen hout kan delen. 

In de maanden July en augustus zullen wij iedere zaterdagavond ( als het weer en de brandweer het er ook mee eens zijn) het vuur starten met een mand/krat hout. Vraag bij de receptie naar hout ( tegen betaling).

Wanneer is het laag- midden en hoogseizoen?

Pollen en Mollen is een seizoenscamping en daarom kennen wij één seizoen. Wij zijn een korte tijd open en die valt midden in alle grote (school) vakanties, veel officiële feestdagen en de zomer. Ons seizoen is een easy going seizoen. Kamperen ver weg van alle hectiek, lekker lezen, mobiel aan de kant en zonder enig luidruchtig programma. Zo heel af en toe zullen we een rustige activiteit organiseren (en nee, we zijn geen bejaarden). Denk aan een poëzie- avond, een spelletjesavond of samen rond de vuurplaats op onze kosten.

Zijn en in- en uitchecktijden?

Die zijn er. Inchecken kan vanaf 15.00 uur en uitchecken rond 10.00 uur.

Kom je na 20.00 uur, dan vinden we het fijn om dat van te voren te weten. Bedenk ook dat de ongeschreven regel is dat het na 22.00 uur stil is op het kampeerterrein en donker. Sommige gasten duiken hun nest dan in omdat er de volgende dag vroeg gewandeld gaat worden, anderen zijn er om dat boek eindelijk eens uit le lezen. En in het donker je tent opzetten is geen pretje. Verwacht je het niet te redden voor 20.00 uur én heb je een kampeerplek; kom dan volgende ochtend. Geeft stukken minder stress.

Eerder dan de aangegeven tijd komen heeft geen zin. Wij zijn dan nog druk bezig met onderhoud en andere werkzaamheden. Ben je aan de vroege kant? Bij Carpe Diem ( om de hoek) hebben ze een fijn terras, en ook zijn Terborg en Doetinchem vlak bij. Om alvast n paar boodschappen te doen, bijvoorbeeld.

De plek bij vertrek is leeg rond de klok van tien uur. Dat geeft ons de tijd om te maaien, de basecamps-in-a-bag schoon en gereed voor de volgende gasten te maken, beddengoed te wassen enzo meer. Wil je later vertrekken of toch nog een paar dagen langer blijven, kom dan even naar ons toe. Dan kijken we naar oplossingen.

Tenten verhuur

De Bell-tent, Lepelaar, Papegaaiduiker kun je huren voor een weekend, midweek of week. Hier gelden de zgn wissel-dagen, de maandag en vrijdag. Inchecken kan vanaf 14.00 uur en uitchecken uiterlijk 10.00 uur.

Kom je na 20.00 uur aan dan willen wij dat graag even van te voren weten. Wil je na 10.00 uur vertrekken overleg dat ook even met ons. Onze schoonmaakploeg zal je dankbaar zijn. 

Vertrek je na het middaguur dan kan het zomaar zijn dat we 25,- euro in rekening brengen omdat we dan flink moeten aanpoten om de tent, de spullen en het beddengoed schoon en droog te krijgen voor de volgende gasten.

Tentsile boomtent

De tentsile kun je per nacht huren, met een maximum van twee nachten. Inchecken kan vanaf 15.00 uur en uitchecken uiterlijk 10.00 uur. Kom je later dan 20.00 uur, dan vinden we het fijn om dat van te voren te weten. Wil je later dan 10.00 uur vertrekken dan kan het zomaar zijn dat we 25,- euro extra in rekening brengen omdat we dan flink moeten aanpoten om de boel schoon en fris te krijgen voor de volgende gasten aankomen. 

Is er een receptie?

Die is er. Omdat wij een kleine camping zijn hebben we ook kleine receptie-openingstijden. Op de wisseldagen - de maandag en vrijdag - is de receptie open van 8.00 uur tot 10.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur. De andere dagen - dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag - van 9.00 uur tot 10.00 uur. Op de andere tijden zijn we er meestal wel. Je gaat ons vinden in het sanitair waar we de boel schoon en fris houden. Op de zitmaaier - vooral op maandag en vrijdag - om het gras onder de twee kontjes hoog te houden of in de stretchtent waar we administratie zitten te doen. 

In nood gevallen zijn we zelfs 24 uur telefonisch bereikbaar.

Is er een campingwinkel?

Wij zorgen voor de echt onmisbare zaken - denk wc -papier, een vergeten haring of hamer - maar verkopen verder niks. Daarvoor hebben we een horecavergunning nodig en die kunnen wij niet aanvragen omdat er geen horeca bestemming rust op ons terrein. Ingewikkeld allemaal, maar het maakt dat wij bijvoorbeeld geen broodjes kunnen verkopen. We gaan ons best doen om dat in de toekomst anders te laten zijn. Gelukkig zijn er in Terborg (2 km verderop) en Doetinchem (4 km) meerdere supermarkten, warme bakker's en je vindt er tal van winkels. Er zijn veel plekken in de omgeving waar je goed en gezellig kan ontbijten, lunchen of avond eten. Of alle drie. Schuif bijvoorbeeld aan bij Met liefde in Terborg voor een ontbijt of lunch. En bij Havezate Carpe Diem (5 minuten fietsen) is het Lars die je graag n goed ontbijt, heerlijke lunch of een diner voor je maakt. Doordeweeks al open van 7.00 uur.

Hebben jullie een slecht-weer voorziening?

Onze nieuwste aanwinst is een prachtige stretchtent van Eurostretchtent. Een echt Achterhoeks-bedrijf, net als wij. Vinden we fijn.

De ruime stretchtent biedt bij slecht weer onderdak en beschutting tegen de regen. Natuurlijk is het hier fijn toeven als de zon weer eens fel schijnt en het zweet je in de bilnaad loopt. Doordat we de stretchtent een fijne houten vloer geven kun je hier chillen maar net zo goed koken bij weer en wind.

In de stretchtent vind je een rvs werktafel, een koffiezetter voor cups, een lange stamtafel met banken en een aantal fieldchairs om te relaxen. Ach, en misschien zetten we er ook nog wel een tosti-apparaat voor algemeen gebruik in. Alle spullen in de stretchtent blijven in de stretchtent. Geen gesjouw met de schapenvachten of fieldchairs richting eigen tent of het kampvuur. Daar staan trouwens gewoon fijne boomstammen om op te zitten. Het is een gezamenlijk plek en daar zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor. Daar houden we van, van samen.

Zijn er seizoensplekken?

De maximale duur die wij je aanbieden is een periode van drie aaneengesloten weken met vier weekenden. 

Mogen vrienden, familie en anderen een dagje langskomen?

Tuurlijk. Bezoekers die niet blijven slapen betalen per dag 7,00 en krijgen een parkeerplek. Als je logees krijgt betaal je logee-kosten en toeristenbelasting. Geef dat even aan ons door. Let op: het maximum aantal op een kampeerplek is 4. 

Hebben jullie een groepsveld?

Wij zijn dol op vrienden groepen, hele hockey-teams en studieverenigingen. Maar we vinden dat we daarvoor te klein en te rustig zijn. Om die reden kun je geen groepstent groter dan 4 personen opzetten of de camping af huren. 

Natuurlijk kun je wel met je vrienden komen, zolang er per plek maar niet meer dan 4 personen overnachten. En wil je met een iets groter aantal vrienden komen; dan huur je twee plekken.

Nu niet denken 'we boeken 6 plekken naast elkaar en komen met 24 man' want dat is dan toch weer de hele bubs. Twijfel je? Overleg dan even met ons. Dat waarderen we en voorkomt verrassingen.

Afval

Alles scheiden is wat ons betreft het beste. Nou is het ook zo dat als dat per ongeluk niet goed gaat, er n hoge boete kan komen voor ons. En uit onderzoek blijkt dat het voor kampeerders met weinig ruimte in de tent best een flinke uitdaging is om papier, gvt, plastic, glas en karton te scheiden. Na veel onderzoek en collega's uithorend hebben wij gekozen voor een container waar alles behalve karton/papier in gaat. Het scheiden gebeurt door het afvalverwerkingsbedrijf. Duurzaam geregeld. Mooi geregeld. Wel is het belangrijk om geen los afval in de container te gooien maar alles aan te bieden in een gesloten vuilniszak.

Eigen risico

Iedereen die op de camping aanwezig is verblijft er op eigen risico. Pollen en Mollen noch de directie kan aansprakelijk gesteld worden voor schade door diefstal, stroomuitval, schade als gevolg van natuurverschijnselen, schade aan goederen of persoonlijk letsel of wat dan ook, op welke wijze ook ontstaan of ondervonden, tenzij er sprake is van grove schuld of nalatigheid van minicamping Pollen en Mollen, of de directie.

Hoe bereik ik Pollen en Mollen buiten het seizoen?

Zodra het boeken weer mogelijk is, zijn wij bereikbaar liefst via de mail of de app. Na september puffen we eerst uit, gaan we zelf op vakantie. Tot het nieuwe seizoen begint (medio april 2024) is het tijd voor onderhoud, klussen en nieuwe plannen. Zo rond december gaat het boekingssysteem weer open. Volg ons via insta, want daar maken wij bekend op welke datum we het boekingssysteem open zetten. 

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Als je nog steeds geen antwoord hebt op je vraag of vragen neem dan contact met ons op.

Dit kan via info@pollen-mollen.nl  , whatsapp, insta, of bel ons als je dat fijner vindt. 

Stel je je vraag via de mail, dan beantwoorden we deze meestal binnen 48 uur. Buiten het seizoen kan het wat langer duren.