Veelgestelde vragen

 

Wanneer kunnen we boeken?

Vanaf 23 december 2022 kun je boeken voor het seizoen 2023. Tot die tijd is het boekingssysteem gesloten en zijn wij off-line.

 

O dear, ik heb geboekt en nu kan ik geen vrij krijgen. Wat nu?

Dat kan gebeuren. Zoals het kan gebeuren dat je een nieuwe liefde hebt gevonden en je nu natuurlijk samen wilt komen in plaats van solo. Geen probleem; een kampeerboeking kan gewijzigd. Bel ons even met je reserveringsnummer in de hand, of mail ons en we vinden samen een oplossing. Let op: de boomtent, Apollo 3 en de Bell-tenten zijn gewild. Vol is daar echt vol.

Kijk ook even bij onze annuleringsvoorwaarden.

 

Ik wil in termijnen betalen. Kan dat?

Wij willen graag zeker weten dat je komt en zolang een boeking niet betaald is, blijft dat onduidelijk voor ons en kunnen anderen de plek niet boeken. In principe betaal je direct na het boeken. Zo weten wij dat je komt, en zo weet jij zeker dat dat wat je boekt voor jou is. 

 

Moet ik boeken?

Als je verzekerd wil zijn van een kampeerplek of accommodatie, dan is boeken het devies. Wij houden per week twee kampeerplekken vrij (een solo plek en een kampeerplek) voor mensen die graag op de bonne-fooi rondtrekken. Bedenk wel dat vol ook echt vol is, en op ook echt op. 

Accomodaties kun je alleen boeken. 

 

Wij hebben geboekt en nu kunnen we toch niet komen. Wat nu?

Binnen 48 uur na je boeking kun je altijd annuleren zonder opgave van reden en zonder kosten.

Na 48 uur gaan onze annuleringsvoorwaarden in en kost annuleren geld. Denk voor je boekt aan een annuleringsverzekering voor als je plotseling je reis moet uitstellen of afbreken.

 

Ik heb een camper, daktent, eigen boomtent, vouwwagen of caravan.

Pollen en Mollen is een tents only camping. Wij hebben geen faciliteiten voor al die leuke en mooie campers, caravans, vouwwagens en daktenten. Voor alles op wielen kun je op vele campings in de buurt terecht. 

 

Hoeveel plekken zijn er?

Pollen en Mollen biedt 14 plekken aan. Tien duo tot kwintet plekken van ruim 100m2 en vier solo plekken van ruim 50m2. Nieuw; vanaf seizoen 2023 kun je je voorkeursplek aangeven tijdens het boeken.

 

Mag mijn auto op het kampeerterrein?

Pollen en Mollen heeft een grote parkeerplaats, voor iedere geboekte plek is 1 parkeerplaats beschikbaar (bijboeken kan beperkt). Die is vlakbij. Voor in- en uitladen hebben we een tweetal karren klaarstaan. Het terrein zelf is autovrij. 

 

Is er stroom?

Back to basic, duurzaam en off-grid. Ons kampeerterrein is het allemaal. Dat betekent dat je voor water, stroom en een warme douche in het sanitairgebouw moet zijn. Die is vlakbij. We bouwen aan een plek waar je een vries kast gaat vinden voor de koelelementen. 

 

Is er een laadpaal?

Wij hebben vooralsnog 1 laadpaal. Daar mag je in overleg gebruik van maken. Het plan is om in de toekomst meerdere laadpalen te plaatsen.

 

Is er geluidsoverlast?

Onze ongeschreven regel is dat het door de week na 22.00 uur stil is. In het week-end hebben we soms een gezamenlijk kampvuur voor wie wil, klinkt er wellicht gitaarmuziek of poezie en dan wijken we soms af van deze tijd omdat het zo fijn kan zijn om wat mee te zingen of dansen onder de sterrenhemel. Na 23.00 uur is het ook in het weekend weer stil op het terrein.

 

Welke activiteiten organiseren jullie?

Wij organiseren zo min mogelijk activiteiten, maar omdat een poezie-avond, een wedstrijdje Molky of schaak, een ochtend wolvilten of een gezamenlijke maaltijd zo fijn is, regelen we dat uiterst random zo af en toe wel. Verwacht in elk geval geen kinderanimatie, oppasmogelijkheden of disco al dan niet silent. 

 

Mogen viervoeters mee?

Huisdieren - hoe dol we ook op ze zijn - zijn niet toegestaan. Goed om te weten dat er vier katten rondlopen die kampeergasten gedogen, want er is een kans op 'n snack, een knuffel of nog beter: een fijne slaapplek. Trap er niet in. Bij aankomst is er voor iedere kampeerplek een plantenspuit beschikbaar voor wie wil om de dikkerds uit je tent te houden. En ja, dat klinkt wellicht zielig, maar wij zorgen goed voor Bricker, Tom, Tip-tip en Grutjes. Echt. Beloofd.

 

Mag ik vuur maken bij de tent?

Zeker, dat mag. In een vuurschaal en met droog, schoon hout. Als er een vuurverbod is, houden wij ons daar aan, en hopen we dat je voor het slapen het vuur dooft. Je kunt een vuurschaal huren inclusief hout bij aankomst of bijboeken. Er is een maximum van vier plekken per dag voor een vuurschaal. Dit om overlast te voorkomen.

 

Wanneer is het laag- midden en hoogseizoen?

Pollen en Mollen is een seizoenscamping en daarom kennen wij één seizoen. Wij zijn een korte tijd open en die valt midden in alle grote (school) vakanties, veel officiële feestdagen en de zomer. Ons seizoen is een easy going seizoen. Kamperen ver weg van alle hectiek, lekker lezen, mobiel aan de kant en zonder enig luidruchtig programma. Zo heel af en toe zullen we een rustige activiteit organiseren (en nee, we zijn geen bejaarden). Denk aan een poezie- avond, de mogelijkheid om samen te eten, of de ijsco-kar die onverwacht langskomt. 

 

Zijn en in- en uitchecktijden?

Die zijn er. Voor de kampeerplekken ben je welkom vanaf 15.00 uur. Kom je na 20.00 uur, dan vinden we het fijn om dat van te voren te weten. Bedenk ook dat de ongeschreven regel is dat het na 22.00 uur stil is op het kampeerterrein en donker. Sommige gasten duiken hun nest dan in omdat er de volgende dag vroeg gewandeld gaat worden, anderen zijn er om dat boek eindelijk eens uit le lezen. En in het donker je tent opzetten is geen pretje. Verwacht je het niet te redden voor 20.00 uur én heb je een kampeerplek; kom dan volgende ochtend. Geeft stukken minder stress.

 

De plek bij vertrek is leeg rond de klok van tien uur. Dat geeft ons de tijd om te maaien, de basecamps-in-a-bag schoon en gereed voor de volgende gasten te maken, beddengoed te wassen enzo meer. Wil je later vertrekken of toch nog een paar dagen langer blijven, kom dan even naar ons toe. Dan kijken we naar oplossingen.

 

Tenten verhuur

De Bell-tent, Lepelaar, Papegaaiduiker kun je huren voor een week-end, midweek of week. Hier gelden de zgn wissel-dagen, de maandag en vrijdag. Inchecken kan vanaf 14.00 uur en uitchecken uiterlijk 10.00 uur.

Kom je na 20.00 uur aan dan willen wij dat graag even van te voren weten. Wil je na 10.00 uur vertrekken overleg dat ook even met ons. Onze schoonmaakploeg zal je dankbaar zijn. 

Vertrek je na het middaguur dan kan het zomaar zijn dat we 25,- euro in rekening brengen omdat we dan flink moeten aanpoten om de tent en de plunjebaal schoon en droog te krijgen voor de volgende gasten.

 

Tentsile

De tentsile kun je per nacht huren, met een maximum van twee nachten. Inchecken kan vanaf 15.00 uur en uitchecken uiterlijk 11.00 uur. Kom je later dan 20.00 uur, dan vinden we het fijn om dat van te voren te weten. Wil je later dan 12.00 uur vertrekken dan kan het zomaar zijn dat we 25,- euro extra in rekening brengen omdat we dan flink moeten aanpoten om de boel schoon en fris te krijgen voor de volgende gasten aankomen. 

 

Is er een receptie?

Die is er. Omdat wij een kleine camping zijn hebben we ook kleine receptie-openingstijden. Op de wisseldagen - de maandag en vrijdag - is de receptie open van 8.00 uur tot 10.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur. De andere werkdagen - dinsdag, woensdag en donderdag - van 8.00 uur tot 10.00 uur. In het week-end is de receptie gesloten, dan doen wij het ook wat rustiger aan. Op de andere tijden zijn we er meestal wel. Je gaat ons vinden in het sanitair waar we de boel schoon en fris houden. Op de zitmaaier - vooral op maandag en vrijdag - om het gras onder de twee kontjes hoog te houden. 

In nood gevallen zijn we zelfs 24 uur telefonisch bereikbaar.

 

Is er een campingwinkel?

Wij zorgen voor de echt onmisbare zaken - denk wc -papier, een vergeten haring of hamer - maar verkopen verder niks. In Terborg (2 km verderop) en Doetinchem (4 km) zitten meerdere supermarkten, warme bakker's en je vindt er tal van winkels. Er zijn meerdere plekken in de omgeving waar je goed en gezellig kan ontbijten, lunchen of avond eten. Of alle drie. 

 

Hebben jullie een slecht-weer voorziening?

Onze nieuwste aanwinst is een prachtige stretchtent van Eurostretchtent. Een echt Achterhoeks-bedrijf, net als wij. Vinden we fijn.

De ruime stretchtent biedt bij slecht weer onderdak en beschutting tegen de regen. Natuurlijk is het hier fijn toeven als de zon weer eens fel schijnt en het zweet je in de bilnaad loopt. Doordat we de stretchtent een fijne houten vloer geven kun je hier chillen maar net zo goed koken bij weer en wind.

In de stretchtent vind je binnenkort een Nespresso-apparaat, de diepvries en koelkast. Ach, en misschien zetten we er ook nog wel een tosti-apparaat voor algemeen gebruik in. 

 

Zijn er seizoensplekken?

De maximale duur die wij je aanbieden is een periode van drie aaneengesloten weken met vier weekenden. 

 

Mogen vrienden, familie en anderen een dagje langskomen?

Tuurlijk. Bezoekers die niet blijven slapen betalen per dag 7,50 en krijgen een parkeerplek. Als je logees krijgt betaal je logee-kosten en toeristenbelasting. Geef dat even aan ons door. Let op: het maximum aantal op een kampeerplek is 4. 

 

Hebben jullie een groepsveld?

Wij zijn dol op vrienden groepen, hele hockey-teams en studieverenigingen. Maar we vinden dat we daarvoor te klein en te rustig zijn. Om die reden kun je geen groepstent groter dan 4 personen opzetten of de camping af huren. 

 

Natuurlijk kun je wel met je vrienden komen, zolang er per plek maar niet meer dan 4 personen overnachten. En wil je met een iets groter aantal vrienden komen; dan huur je twee plekken.

 

Nu niet denken 'we boeken 4 plekken naast elkaar en komen met 24 man' want dat is dan toch weer de hele bups. Twijfel je? Overleg dan even met ons. Dat waarderen we en voorkomt verrassingen.

 

Hoe bereik ik Pollen en Mollen buiten het seizoen?

Zodra het boeken weer mogelijk is, zijn wij bereikbaar op de dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Dan beantwoorden we ook de e-mail. Na september puffen we eerst uit, gaan we zelf op vakantie. Tot het nieuwe seizoen begint (21 april 2023) is het tijd voor onderhoud, klussen en nieuwe plannen.

Het seizoen 2023 is open voor boekingen.

 

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Als je nog steeds geen antwoord hebt op je vraag of vragen neem dan contact met ons op. Dit kan via info@pollen-mollen.nl  , de app of bel ons. In het seizoen liefst di-wo-do tussen 10.00 uur en 14.00 uur, buiten het seizoen en zodra het boeken weer mogelijk is zijn wij bereikbaar op di en do tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Telefoonnummer 0315-316219. Stel je je vraag via de mail, dan beantwoorden we deze meestal binnen 48 uur. Buiten het seizoen reageren we op dinsdag of donderdag.